Στόχος μου είναι να διασχίσω την Αφρική έχοντας ως βασικό μέσο το ποδήλατο. Η αφετηρία ορίζεται το Κάιρο της Αίγυπτου και ο τερματισμός θα είναι στο Κέιπ Τάουν στη Νότιο Αφρική. Όλο το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο εκτός απροόπτων και όλη η διαδρομή θα είναι περίπου 16000 χλμ. Θα διανύω μέσο ορό 50-60 χλμ. την ημέρα και θα ξεκουράζομαι οπότε κρίνω απαραίτητο, αλλά θα υπάρχουν και κάποια μεγαλύτερα διαλλείματα οπού θα συμμετάσχω σε εθελοντικά προγράμματα. Θα προσπαθήσω να συνδυάσω όσο πιο πολλά μπορώ, δεν θα είναι απλά μια πορεία προς τον Νότο αλλά στην διάρκεια θα συμμετάσχω σε προγράμματα ανθρωπιστικού και βιολογικού περιεχομένου. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για την διάρκεια παραμονής σε κάθε χωρά, ανάλογα πως θα βγει ;) . Στην πορεία θα προσπαθώ να φιλοξενούμαι από κόσμο που θα επικοινωνώ μέσω των ιστοσελίδων couchsrfing και warmshowers αλλά επίσης θα χρησιμοποιώ και όσο τον δυνατόν περισσότερο την σκηνή μου.

 

 

 

Γιατί ποδήλατο;

Καταρχάς ας ξεκινήσουμε για το δικό μου ποδήλατο! Υστέρα από αρκετούς μήνες διαλογισμού και εσωτερικής αναζήτησης αποφάσισα να ονομάσω το ποδήλατο μου Mamba! Το Mamba είναι ένα μεγάλο δηλητηριώδες φίδι οπού το συναντάμε στην υπο-σαχάρια Αφρική. Υπάρχουν δυο είδη το μαύρο και το πράσινο Mamba. Το μαύρο Mamba θεωρείτε από τα πιο επικίνδυνα φίδια στην Αφρική, συγκεκριμένα στην Νοτιά Αφρική το δάγκωμα του μαύρου Mamba είναι επίσης γνωστό ως το ‘φιλί του θανάτου’! Γιατί Black Mamba;; Γιατί το ποδήλατο καταπίνει τα χιλιόμετρα όπως το φίδι τα θηράματα του και γιατί είναι κατάμαυρο.

 

 

 

 

Το ποδήλατο είναι ένα φιλικό μέσο για το περιβάλλον, οπότε είναι ένας ακόμα λόγος που αυτό το ταξίδι γίνεται με ποδήλατο, είναι για την ευαισθητοποίηση του κόσμου ως προς το περιβάλλον, αλλά και την παρουσίαση ενός εναλλακτικού τρόπου μεταφοράς. 
Επίσης είναι ένας ο πιο οικονομικός τρόπος για την επίτευξη ενός τέτοιου ταξιδιού. θα σου προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσεις νέες κουλτούρες και μεγαλύτερες πιθανότητες κοινωνικοποίησης. 

 

Τέλος πρώτου ξεκινήσω αλλά και κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα συνεργάζομαι με την MKO PRAKSIS δημιουργώντας μια καμπανιά crowdfunding για την συγκέντρωση χρήματων, οπού το μεγαλύτερο μέρος των εσοδών θα παραχωρηθεί στην οργάνωση και ένα μικρό μέρος για την διεξαγωγή του εγχειρήματος. Η PRAKSIS είναι μια ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει σαν κύριο στόχο, το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης, δηλαδή την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

    

                                

          
Copyright All Rights Reserved © PassengerInLife 2017

Please publish modules in offcanvas position.